Онлайн Кредити

онлайн кредит

Онлайн кредитите набират все повече и повече привърженици в последните няколко години заради бързината и удобния начин на кандидатстване и получаване на кредита. На практика тромавите процедури на банките преди появата на т.нар. фирми за бързи кредити са заменени от съвсем нов и опростен начин на заявяване и усвояване на заемите.

Без опашки, без гишета и без да се налага дори излизане от дома всеки с компютър и елементарна компютърна култура може чрез интернет да избере най-добрата опция за онлайн заем за своите нужди. При това конкуренцията в този сектор става все по-голяма и съответно и условията по различните финансови продукти се подобряват, което е само в полза на клиентите.

Онлайн кредитите са известни и като „бързи кредити”. В общия случай заемите в тази категория са с таван до 2000 лв., макар че има и фирми, които предлагат повече. По-големите разходи на  при онлайн кредитите е продиктуван от факта, че и рискът за кредитодателя е по-голям. Причината е именно в удобството и бързината на процедурата, при която всичко става по виртуален път.

В масовия случай тези кредити се отпускат без необходимост от гарант или залог. Заради това и срокът на погасяването им е доста по-кратък, най-много до 6 месеца. Според статистиката сред този вид финансови продукти най-популярен е кредитът до заплата. Той е и много изгоден вариант, защото фирмите за бързи кредити онлайн като MiniZaem предлагат различни опции, включително безлихвен такъв за определен срок на погасяване и фиксирани условия.

Голямо предимство на онлайн кредитите е, че фирмите в сектора предлагат отговор на кредитоискателите в рамките на минути. Усвояването на парите пък може да стане до часове. Клиентите на подобни кредитни продукти ги предпочитат, защото използват обикновено онлайн форма за попълване на данните си при кандидатстване и съответно искането за кредит е изцяло в електронен вариант. При това големия набор от документи, който се изискваше в миналото от банките при кандидатстване за заем, в този случай ви е спестен.

Попълвате най-важните лични данни и в общия случай с буквално четири клика сте готови с целия процес на кандидатстване. След това просто трябва да изчакате отговора на фирмата за бързия кредит. И можете да имате парите по избрания от вас начин за усвояването им – по банкова сметка, получени в офис на фирмата (не всички фирми предлагат тази опция) или пък примерно чрез каса на Easy Pay. Цялата документация за получаването на кредита получавате чрез имейл. И всичко това, докато си седите вкъщи